Každý své sociální bubliny strůjcem (?)

4. 1. 2018 12:19
Rubrika: Nezařazené

Před časem jsem zahlédl kdesi na webu článek a fotoreportáž o tom, že jakýsi podnikatelo-lobisto-politiko-kriminálník slavil narozeniny. Přišlo mu na ně hodně hostů, velká většina z těch známějších byli zase podnikatelo-lobisto-politiko-kriminálníci. Lidé, kteří se motají u velkých korupčních kauz, jsou srostlí se světem politiky, médií, podivného byznysu a na svobodě pobíhají hlavně proto, že si prolobovali zákony, které jim pobyt mimo kriminál zatím umožňují. Z velké části doprovázani výrazně mladšími, ovšem přesto už jaksi vyžilými manželkami. 

Scéna dva. Naše dlouholetá kamarádka uspořádala oslavu narozenin. Přišlo asi dvacet lidí, místo konání celkem obyčejná hospoda. 

Byl to skvělý večer s lidmi, se kterými je fajn pobýt, se kterými si člověk popovídá, ale také se pořádně zasměje.

Některé jsem znal, některé jsem poznal až tam.

Jsou nejen fajn, ale také, mohu-li posoudit, dost úspěšní ve svých profesích - doktorka, učitel na univerzitě, matematik i další, zajímavá nebo i vcelku obyčejná povolání. Sebevědomí lidé, kteří se v životě nesnažili nikoho podvést, prostě na sobě pracovali a poctivě si zasloužili to, co mají. Nikdo z nich asi netře bídu s nouzí, naopak nikdo z nich není, pokud vím, extrémně bohatý. A zdají se mi většinou úspěšní i v rodinném životě. 

Pointa se nabízí. Jako křesťan věřím, že nám jednou Bůh poskytne zasloužený feedback. Ale i kdybych byl nejzarytější ateista, tak jedno z mála mouder, které jsem v životě zatím našel je, že:

Hajzlíci jsou za své křivárny už na zemi tvrdě potrestáni tím, že se přátelí (umí se vůbec přátelit?) povětšinou se samými dalšími hajzlíky. A to je trest snad horší než vězení. Naopak pokud se člověk chová k lidem dobře, je za to odměněn (asi ne vždy, ale hodně často...) právem pohybovat se mezi dobrými lidmi.

Jsem si jistý, že to je jedna z největších věcí, které můžeme na světě dosáhnout a jsem nevýslovně rád, že mám možnost pohybovat se mezi svělými lidmi. Tuhle možnost bych nevyměnil za tři mírně jeté černé mercedesy, dvě bárbínovité manželky a doživotní konzumaci zdarma v Art Nouveau v Obecním domě. Fakt ne.

 

 

Zobrazeno 699×

Komentáře

Venda_Venda

Ano, ty hrozny, co visí tak vysoko, jsou jistě kyselé.

BBB1

Nemyslím, že by to byl tenhle případ.

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio