Melou pomalu, a občas i jistě...

16. 7. 2018 18:44
Rubrika: Nezařazené

Docela mě baví sledovat aktuální dění kolem kvalifikačních prací Taťány Malé a Petra Krčála.

V častých zprávách o velkých mafiánech dělajících velké mafiánství jsou tyhle drobné, upocené podvůdky docela příjemným osvěžením.

To si tak člověk prostě píše diplomku nebo bakalářskou práci v poctivé víře, že se přece nedá přijít na to, že jeho práce je z velké části stejná jako jiná. Vždyť kvalifikační práce obvykle nečte nikdo kromě autora, vedoucího a občas oponenta. Tak by přece byla hrozně velká náhoda, kdyby zrovna...

A po pár letech, tumáš, čerte, kropáč. Najednou se vyrojí srovnávací aplikace, o kterou se nikdo neprosil. A ausgerechnet zrovna když se člověk, po letech mravenční práce, chystá stanout na zaslouženém vrcholu kariéry.

Nedělám si iluze o tom, že každá lumpárna je na tomto světě potrestaná, ani o tom, že se odhalením těchle drobných špinavůstek něco velkého vyřeší.

Nicméně něco (nevím, jestli je to můj smysl pro spravedlnost nebo zlomyslnost) mě zahřálo u srdce.

Zobrazeno 814×

Komentáře

BBB1

OK, to zní reálně.
Jinak zdá se, že zrovna další ministr sice v žádném případě úmyslně, ale v zájmu celku, možná nějaké pochybení, nechci zatěžovat rodinu, děkuji za důvěru, nelehké rozhodnutí a nashle.
Tak uvidíme, kdo z téhle reality show vypadne zítra.

dromedar

Vlastně by se mohlo říci, že to moje "mletí" mělo ještě pokračování:

v červnu jsem "zachránil paní kolegyni budoucí politickou kariéru", a hned v září nato jsem si sám zopakoval "vyloučení ze studia pro nesplnění požadavků vyplývajících ze studijního programu".

Příčinná souvislost tam samozřejmě není žádná a "Boží mlýny" se s tím nijak zvlášt nenamlely, protože moje blbost si vystačila sama. Ale kdo v sobě má trochu škodolibosti, jistě se může radovat, jak si "Boží mlýny" vedle opisovačů došly i pro udavače. (Dotyčná má mezitím dávno obhájenou druhou, o poznání kvalitnější verzi té práce, zatímco o mně darmo mluvit.)

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio