Kam ten svět spěje...?!

2. 4. 2016 22:52
Rubrika: Nezařazené

Vyzvedávám auto v servisu. Mechanik sčítá, co všechno udělal, a vychází mu něco kolem 10 000 Kč. S něčím takovým jsem počítal, jdeme do kanceláře platit. Pokládám peníze na stůl, ale mechanik se najednou prohrábne v záznamech a říká: "Tady koukám, že jsem tu převodovku už jednou před časem utěsňoval... takže teď to vlastně byla oprava v záruce. To vám tedy nebudu počítat, zaplatíte tedy čtyři a půl tisíce..."

Zadáváme malou rekonstrukci bytu. Řemeslník si byt projde, ocení práci a dohodneme se na ceně rekonstrukce. Další den začnou práce a on volá, že některé části bytu jsou v lepším stavu než se zdálo předtím, a že výsledná cena bude díky tomu o více než čtvrtinu menší.

Dělám práci pro jednu firmu. Pošlu postupně několik faktur, dokončíme spolupráci, řeším dávno jiné věci. Asi za rok z firmy volají, že jednu z faktur, shodou okolností tu největší, zapomněli zaplatit (což jsem v dalších fakturách nepostřehl), a chtějí ji tedy zaplatit teď dodatečně.

Tři situace, tři prakticky neznámí lidé. Všichni měli možnost získat nějaké peníze na můj úkor, ale nevyužili jí. A to přesto, že věděli, že bych se o tom nikdy nedozvěděl ani já ani nikdo jiný (a pokud náhodou ano, nebylo by těžké se z toho důstojně vymluvit...)

Tak se ptám - kam ten svět spěje? Kde je nějaké šizení, podvody a zlodějiny? To už si člověk nemůže nechat ani spravit auto nebo byt, aby nenarazil na donebevolající poctivost?

Zobrazeno 1247×

Komentáře

Martinez

Dobrý ;)))
Ale všude se to neděje; ))

slachmánek

Nevím jak ve vekých městech, ale u nás to tak taky funguje. Byl jsem vyškolen na brigádách v Praze a najednou jsem si začal připadat blbě, když jsem začal pracovat u nás...

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio